Posted on

Saker som är svårare att flytta än du tror

Man kanske inte tänker på att det är svårt att flytta vissa saker när man inte sätter sig in i tanken på riktigt. När man väl gör det förstår man att vissa saker kan bli väldigt svåra att flytta och vissa ska kanske inte ens flyttas alls! Flyttfirmor håller definitivt med om att vissa saker är en match och det är alltid lika nervöst vid olika typer av föremål. Här kommer en liten lista som flyttfirmor är enade om är de saker som är svårast att hantera vid en flytt.

Växter
Flyttfirmor vi frågat håller med om att växter är krångliga att flytta. Det är egentligen bara en container med jord och det kan bli väldigt stökigt! Om det dessutom är en långflytt och kanske i kalla temperaturer så kan det bli en väldigt tråkig utgång då växterna lätt dör i för hastiga eller extrema temperaturskillnader. Flyttfirmor är noga med att säga att det inte är deras ansvar. Enda gången man kan garantera att växterna inte kommer att påverkas är att helt enkelt inte flytta dom. Flytta dom gärna till en plastkruka några veckor innan flytten då keramikkrukor lätt tar efter temperaturen i utrymmet väldigt lätt. Sen brukar flyttfirmor rekommenderar att man flyttar växterna i sin egen bil där man kan kontrollera temperaturen lättare än i transporten. Detta är det inte alltid det finns möjlighet till!

Piano
Pianon är alltid lurigt för flyttfirmor att flytta, de är väldigt tunga och otympliga. Samtidigt så finns det ömtåliga delar inuti pianot som lätt kan gå sönder. Dessa är en mardröm för de flesta flyttfirmor vilket och är en av anledningarna till att folk lämnar dom när dom flyttar. För att verkligen vara säker på att få en säker flytt av ditt piano om du inte vill göra dig av med det är att spara flyttfirmor besväret och anlita professionella pianoflyttare som gör jobbet tryggt. Detta kanske kostar några extra kronor i flyttprocessen men för att inte riskera att förstöra pianot, hushållets interiörer och dig själv och de som assisterar dig är detta absolut värt.

Akvarium
Detta är också något av de svåraste att flytta enligt de flyttfirmor som vi frågat. De kan vara otroligt tunga och väldigt otympliga då de måste hållas helt upprätta hela tiden. Ofta så klarar sig inte ens fiskarna på grund av stressen och fluktueringen i vattnet som blir hela under hela flytten i transporten. Flyttfirmor tar inte ansvar för fiskarnas överlevnad om du lämnar ansvaret till dom. Det är inte roligt att lämna sina fiskar efter sig bara för att man ska flytta så här kommer lite tips för att öka dina fiskars chans att klara flytten.

  • Töm akvariet nästan helt, spara lite vatten i botten så att bakteriekulturen klarar sig som behövs för fiskarnas välmående. Då blir det lättare för flyttfirmor att flytta akvariet.
  • Lägg fiskarna i behållare med samma akvarievatten som fanns i akvariet och lägg dom så att dom slipper skumpa runt under färden vilket stressar dom väldigt mycket.
  • När du är framme så prioritera att fylla akvariet med nytt vatten och låt fiskarna flyta runt i behållarna i akvariet en stund så att dom kan acklimatisera sig till den nya temperaturen.

Nu är ni redo för att flytta även otympliga saker!