Så hittar du rätt flyttkartonger till flytten

Vid en flytt krävs många kartonger för att få med sig alla sina saker. Det är viktigt att man köper bra kartonger vare sig man ska flytta på egen hand eller med hjälp från en flyttfirma. Dom ska klara av tyngden, det ska finnas bra handtag och dom får hellre vara lite för tjocka än lite för tunna. Det finns flera saker man kan göra för att hitta riktigt bra flyttkartonger och att vända sig direkt till en flyttfirma är en av dom.

Vad är en bra kartong?

Det finns några olika saker att kolla efter när man är på jakt efter bra flyttkartonger. Dom finns i olika varianter där vissa har 3 lager wellpapp och andra har 5. 5 lager ger en mer hållbar kartong och även om den är lite dyrare så brukar det vara värt det för att slippa trasiga lådor under flyttens gång. Man ska även kolla efter en maxvikt och sedan hålla sig till den när man packar och ju bättre kvalitet kartongen har desto mer kommer det såklart att hålla för.

Viktigt är också att ta et titt på hur handtagen ser ut. Dom ska vara så ergonomiskt utformade som möjligt så att det blir lätt att bära. Inte för stora och inte för små, alltså.

Kolla efter bäst i test

Flyttkartonger kan köpas i många olika butiker och det kan vara stor skillnad på pris. Det kan vara väldigt svårt att veta vad man ska välja – den dyraste behöver inte nödvändigtvis vara den bästa och den billigaste behöver inte vara det sämsta. Ett tips är att söka på nätet efter tester som gjorts på flyttkartonger och sedan leta en butik som säljer efter någon av dom modellerna som fått bra betyg.

Fråga hos din flyttfirma

Har du bokat en flyttfirma till flytten brukar dom i vissa fall kunna bistå med kartonger mot en extra kostnad. Dessa (som du kan hitta på https://stockholmsflyttfirma.se) är ofta dom bästa man kan få tag i. Dom håller bra kvalitet och är utformande så att dom är enkla att bära. En flyttfirma är trots allt proffs på att flytta så det är kanske inte så konstigt att dom använder sig av det bästa.

Även om man planerar att flytta på egen hand kan man vända sig till en flyttfirma för att se om dom har några begagnade kartonger att sälja. Dessa brukar man kunna få köpa till ett riktigt bra pris och dom håller såklart en hög kvalitet även om dom är använda någon gång tidigare.